Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Frans Masereel Centrum

Werkplaats en residentie

Frans Masereel Centrum (1972) biedt een werkplaats en residenties aan aan grafici, kunstenaars en critici die werken met diepdruk, hoogdruk, zeefdruk en lithografie, of die de positie van de grafiek in relatie tot andere beeldende kunsten onderzoeken. De nadruk ligt vooral op creatie en experiment in het atelier.

Frans Masereel Centrum anno 2014 is een grafisch laboratorium waarin de mogelijkheden van grafische toepassingen onderzocht, verbreed, en geherformuleerd worden. Een platform voor het publiek, de kunstenaar en zijn werk.


Projecten en samenwerkingen

Om nieuwe grafische toepassingen te stimuleren organiseert Frans Masereel Centrum allerhande projecten zoals o.a. de jaarlijkse Print Art Fair en master class, tentoonstellingen, artist talks,  rondleidingen, enz.

Binnen de projecten gaan we regelmatig samenwerkingen aan met andere residentieplaatsen, kunstenhuizen, werkplaatsen en opleidingen.

Vzw Zsenne, Lokaal 01 Antwerpen, WARP, FLACC, Jan van Eyckacademie en Z33 zijn vaste partners.


Collectie

Omdat sinds 1972 elke kunstenaar na zijn werkverblijf een kunstwerk afstaat, is onze collectie uitgegroeid tot een belangrijk archief voor grafiek. Een collectie van 20.000 werken vindt onderdak in het centrum.

Frans Masereel Centrum maakt deel uit van de Vlaamse overheid.

 

Contact

Algemene informatie en aanmelden residentie: tine.geerts@cjsm.vlaanderen.be

Technische informatie: ivan.durt@cjsm.vlaanderen.be

Frans Masereel Centrum 
Print Art Center & Residencies
Masereeldijk 5, 2460 Kasterlee
+32 (0)14 85 22 52

www.fransmasereelcentrum.be