Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Aanwinstencatalogi Collectie vlaamse Gemeenschap

Collectie Vlaamse Gemeenschap. Aanwinsten 2002 - 2006

De catalogus Collectie van de Vlaamse Gemeenschap. Aanwinsten 2002-2006 biedt niet alleen een mooi overzicht van de kunstwerken die de Vlaamse overheid in deze periode aankocht, maar is ook een instrument voor iedereen die beroepshalve met kunst uit de collectie van de Vlaamse overheid te maken krijgt.

Reproducties en een exhaustief zwart-wit aankopenoverzicht met bijhorende technische gegevens van de kunstwerken, brengen de recente aankopen voor de kunstcollectie van de Vlaamse Gemeenschap in kaart.

Collectie Vlaamse Gemeenschap. Aanwinsten 1999 - 2001

Het werk bevat beeldmateriaal, identificatiegegevens, een beknopt tentoonstellingsparcours per kunstenaar (tot 2003), een kritische tekst van de hand van Koen Brams en Dirk Pültau en opstelbeschrijvingen voor een deel van de aangekochte werken. 

Het boek geeft een inzicht in het gevoerde aankoopbeleid. Het bevat de aankopen gerealiseerd op advies van de Beoordelingscommissie Beeldende Kunst, het PMMK Oostende, het S.M.A.K. Gent en het M HKA.

Collectie Vlaamse Gemeenschap. Aanwinsten 1996 - 1998
De catalogus Collectie van de Vlaamse Gemeenschap. Aanwinsten 1996-1998 biedt een overzicht van de kunstwerken die de Vlaamse overheid aankocht in de periode 1996-1998.