Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Landcommanderij Alden Biesen

De landcommanderij Alden Biesen in Bilzen werd gebouwd door de Duitse ridderorde. Nu is dit kasteelcomplex een cultuurcentrum van de Vlaamse overheid.

Alden Biesen is de grootste erfgoedsite in de Euregio: u kunt er de historische gebouwen bewonderen, een bezoek brengen aan de kerk of door de Engelse en Franse tuinen kuieren. De waterburcht en het gerestaureerde appartement zijn te bezichtigen tijdens tentoonstellingen of o.l.v. een gids.

Alden Biesen is tevens het decor voor tal van evenementen.


Naast cultuur toeristische trekpleister, is het ook een seminarie- en conferentiecentrum en een knooppunt voor internationale netwerking. Alden Biesen profileert zich in Europa als een expertisecentrum voor Europese netwerken en verspreidt haar kennis hierover naar de rest van de EUregio.

Alden Biesen Vertelkasteel is hèt steunpunt voor de vertelkunst in Vlaanderen en Europa. De Landcommanderij stelt tevens haar infrastructuur ter beschikking van bedrijven en verenigingen voor de organisatie van congressen en vergaderingen.


De historische en Europese uitstraling van Alden Biesen sluit volop aan bij de vroegere grensoverschrijdende betekenis van de Landcommanderij.
 

Contact

Landcommanderij Alden Biesen

Kasteelstraat 6, 3740 BILZEN

T +32 (0)89 51 93 93

F +32 (0)89 41 70 33

aldenbiesen@vlaanderen.be

www.alden-biesen.be