Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Uitleendienst Erfgoed

Om de zorg voor cultureel erfgoed verder te stimuleren, stelt FARO in opdracht van het Departement Cultuur, Jeugd en Media een basisaanbod aan uitleenmateriaal ter beschikking. Dat materiaal is een selectie van kwaliteitsvolle hulpmiddelen, die eenvoudig te bedienen zijn en een meerwaarde bieden bij het beschrijven en beter bewaren van erfgoedcollecties.
 
Hebt u plannen om uw erfgoedcollectie beter te beschrijven of te bewaren? Op de website uitleendiensterfgoed.be kunt u het volledige aanbod hulpmiddelen verkennen of meteen een aanvraag indienen.
 
Na goedkeuring van de aanvraag kunt u het bestelde materiaal ophalen in een van de tien regionale uitleenpunten in Vlaanderen: Antwerpen, Brugge, Dilbeek, Genk, Herentals, Kortrijk, Leuven, Oosterzele, Sint-Niklaas en Sint-Truiden.
 
Het gebruik van het materiaal is volledig kosteloos, maar u staat zelf in voor het afhalen en terugbrengen ervan naar het aangewezen uitleenpunt. Alle praktische informatie vindt u op de FARO website uitleendiensterfgoed.be.
 
De Uitleendienst Erfgoed is een realisatie van het Departement Cultuur, Jeugd en Media en de volgende partners: