Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Beleid

 Luc-Emile Bouche-Florin (voorzitter van de European Council of Spatial Planners)
17.12.2018

Op 19 november organiseerden wij samen met het agentschap Onroerend Erfgoed, FARO en Herita een conferentie in het kader van het Europees Erfgoedjaar. We bekeken er samen met een aantal specialisten wat Europa kan betekenen voor jou als Vlaamse erfgoedwerker of beleidsmaker.

Je kan de presentaties intussen raadplegen. Er zijn ook foto's beschikbaar.

Cultural heritage makers ©Association of Cultural Heritage Education of Finland
27.09.2018

Wat doet Europa op het vlak van erfgoed en wat betekent dit voor de Vlaamse en lokale erfgoedpraktijk?

Op 19 november organiseert de Vlaamse overheid samen met Faro en Herita een interactieve conferentie voor de erfgoedsector en beleidsmakers. Reserveer de datum alvast in uw agenda.

31.01.2018

Vlaams minister-president en minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois en Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz slaan de handen in elkaar tijdens het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 in Vlaanderen en Brussel. De focus ligt op het stimuleren van bottom-up initiatieven, de Conventie van Faro, een geïntegreerde benadering van roerend, onroerend, en immaterieel erfgoed, een mensgerichte aanpak van de zorg voor erfgoed en samenwerking in Vlaanderen en daarbuiten.

workshops FARO-conventie, participatie en het lokale erfgoedbeleid 16 januari 2018

Studiedag FARO-conventie, participatie en het lokale erfgoedbeleid 16 januari 2018 verslag voormiddag

studiedag Faro-conventie, participatie en het lokale erfgoedbeleid 16/1
29.01.2018

Op 16 januari 2018 organiseerden we een geslaagde studiedag over de Kaderconventie van Faro, participatie en het lokale erfgoedbeleid. De dag werd georganiseerd door het Departement Cultuur, Jeugd en Media, het agentschap Onroerend Erfgoed en FARO - Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, in nauwe samenwerking met Herita en VVSG. De studiedag werd in de eerste plaats gehouden voor onroerend-erfgoedgemeenten, intergemeentelijke onroerend-erfgoeddiensten en cultureel-erfgoedcellen maar ook andere geïnteresseerden waren welkom. Meer dan 100 erfgoedprofessionals namen deel.

24.11.2017

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft vandaag tijdens de raad van de Europese Unie voor Cultuur het idee voor een burgerbudget Cultuur gedeeld met zijn Europese collega’s. Met dit idee uit het Burgerkabinet Brussel wil Gatz cultuurorganisaties aanzetten om een stukje van hun budget ter beschikking te stellen van burgers.

21.11.2017

Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, en Vlaams minister van Cultuur, Sven Gatz, lanceren officieel het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed in Vlaanderen en Brussel. Een jaar lang vieren we de rijkdom aan erfgoed in Europa.

Erfgoedcel Mijn-Erfgoed Ontmoetingsdag oud-mijnwerkers Waterschei foto Eddy Daniels
20.11.2017

Op 16 januari 2018 organiseren we in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed een studiedag over de Kaderconventie van Faro, participatie en het lokale erfgoedbeleid. De waarde van erfgoed voor de samenleving en de participatie van de samenleving bij erfgoed vormen de grondslagen van de Faro-conventie.

14.11.2017

Europeana is het digitale platform van Europa voor cultureel erfgoed. Momenteel vindt een onafhankelijke evaluatie plaats om de toekomstige opties ervan te beoordelen.

Pagina's

Abonneren op RSS - Beleid