Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Presentaties infosessie lokale/intergemeentelijk erfgoedbeleid online

14.02.2019
Infosessie lokale/intergemeentelijk erfgoedbeleid
Infosessie lokale/intergemeentelijk erfgoedbeleidInfosessie lokale/intergemeentelijk erfgoedbeleid

Op 4 en 11 februari 2019 organiseerden het agentschap Onroerend Erfgoed en het Departement Cultuur, Jeugd en Media samen met FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, een infosessie over in de verschillende erkennings- en ondersteuningsinstrumenten voor het lokale en intergemeentelijke onroerend- en cultureel-erfgoedbeleid voor de periode 2021-2026. De presentaties kan u nu (her)bekijken.

In de lente van 2020 vindt de volgende aanvraagronde plaats voor het onroerend- en cultureel-erfgoedbeleid. Lokale besturen en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden kunnen voor de periode 2021-2026 een aanvraag indienen:

  • lokale besturen kunnen zich kandidaat stellen voor erkenning als onroerenderfgoedgemeente of als intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst (IOED)
  • intergemeentelijke samenwerkingsverbanden kunnen een werkingssubsidie aanvragen voor hun werking rond onroerend erfgoed of om een regionale dienstverlenende rol op te nemen voor cultureel erfgoed.

Tijdens de infosessies lichtten we de verschillende erkennings- en ondersteuningsinstrumenten toe. Praktijkvoorbeelden werden geïllustreerd door filmpjes en lokale ervaringsdeskundigen. We verzamelden voor u alle informatie: