Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Oproep Kunstendag voor Kinderen 2019

02.05.2019
KvK2017 - Jubelparkmuseum in Brussel
KvK2017 - Jubelparkmuseum in BrusselKvK2017 - Jubelparkmuseum in Brussel

Op zondag 17 november is het weer Kunstendag voor Kinderen. Organisaties die (opnieuw) willen meewerken aan Kunstendag voor Kinderen, kunnen zich tot en met zondag 16 juni inschrijven.

Met die inschrijving laat je weten op 17 november een of meerdere activiteiten te zullen aanbieden in het kader van #KvK2019. Daarna heb je nog de tijd tot en met zondag 15 september om jouw activiteit voor die dag te bedenken en in te voeren in de UiTdatabank van publiq. Alle informatie vind je op de sectorsite van Kunstendag voor Kinderen.

Vorig jaar zette een 200-tal organisaties een of meer activiteiten op in meer dan 100 steden of gemeenten. Alles samen namen gezinnen met kinderen deel aan meer dan 300 voorstellingen, rondleidingen en workshops. Dit jaar besteden we in de campagne, in het kader van 30 jaar Kinderrechtenverdrag, ook aandacht aan het recht van ieder kind om deel te nemen aan culturele of artistieke activiteiten. In dat kader vragen wij de deelnemende organisaties extra aandacht te besteden aan kinderen met een handicap, kinderen die leven in (kans)armoede, kinderen van andere origine en kinderen van vluchtelingen.