Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Long Live Arts: ouderen en actieve cultuurparticipatie

09.12.2014

Op 16 en 17 oktober organiseerden de Nederlandse partners van het programma Lang Leve Kunst samen met het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media en de Engelse Baring Foundation de conferentie Long Live Arts in Londen. 

Ruim 75 beleidsmakers, onderzoekers en makers op het gebied van ouderenparticipatie met een achtergrond op het gebied van cultuur, welzijn of zorg kwamen bij elkaar om expertise & ervaringen uit te wisselen en netwerken te vormen met andere Europese partners die zich bezighouden met ouderen en cultuurparticipatie. Lees het Engelstalige verslag van de werkconferentie Long Live Arts en bekijk de presentaties en biografieën van de sprekers.

De werkconferentie werd georganiseerd ter voorbereiding van een grote Europese conferentie over ouderen en cultuurparticipatie, op 21 en 22 mei 2015 in Den Haag. Meer informatie vindt u op de op de Europese website van Long Live Arts.

Momenteel loopt er een call for presentations and workshops. Voorstellen voor presentaties en workshops op vlak van beleid, onderzoek en praktijk kunnen nog ingediend worden tot 7 januari 2015. Meer info op www.longlivearts.eu.