Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Infomoment aanvraag Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed – nieuw reglement

01.02.2019
Godelieveprocessie Gistel
Godelieveprocessie GistelGodelieveprocessie Gistel

De minister van Cultuur ondertekende op 9 januari 2019 het nieuwe reglement voor de Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed.

De minister van Cultuur ondertekende op 9 januari 2019 het nieuwe reglement voor de Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Het nieuwe reglement bepaalt de voorwaarden waaraan u moet voldoen om een gebruik op de inventaris te laten opnemen.

Wilt u weten wat de wijziging voor u betekent? Of bent u van plan om een aanvraag tot opname in te dienen vóór 15 april of 15 oktober? In een infosessie op 26 februari lichten we de belangrijkste wijzigingen van het reglement toe en overlopen we alle stappen van de aanvraag.

De Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed geeft een overzicht van de tientallen gebruiken in Vlaanderen die ‘geborgen’ worden. De Inventaris geeft informatie over het immaterieel erfgoed, de erfgoedgemeenschap en het erfgoedzorgplan. Dat plan bevat maatregelen om met het erfgoed om te gaan en om het door te geven, het zogenaamde ‘borgen’.

Voor wie?

Erfgoedgemeenschappen die interesse hebben om een aanvraag voor de inventaris in te dienen.
Ook welkom: professionele erfgoedorganisaties die meer willen weten over het vernieuwde reglement en de nieuwe procedure.


Waar en wanneer?

Departement Cultuur, Jeugd en Media, Arenberggebouw, Arenbergstraat 9, 1000 Brussel
26 februari 2019 - 18.00 tot 20.00 uur

Programma

17.30 – 18.00 u.              Onthaal
18.00 – 19.00 u.              Toelichting bij het vernieuwde reglement
19.00 – 20.00 u.              Hoe dient u een aanvraag in?

Schrijf u hier in