Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Online aanvragen

KIOSK

U kunt via de webapplicatie KIOSK online subsidies aanvragen binnen het Kunstendecreet en het Cultureelerfgoeddecreet van 24 februari 2017.

Direct naar KIOSK 


Verplichte bijlagen

KIOSK vraagt om enkele verplichte bijlagen op te laden.


Algemene handleiding en FAQ

Meer info over het gebruik van de webapplicatie KIOSK (handleiding, veelgestelde vragen, ...).

Hebt u na het lezen van de veelgestelde vragen en de handleiding nog vragen over KIOSK, neem dan contact op met het Departement Cultuur, Jeugd en Media:

  • mail vanuit de KIOSK-applicatie via de knop ‘contacteer ons’. Vermeld daarbij het dossier-ID en de naam van de persoon of organisatie die u vertegenwoordigt in de onderwerpsregel
  • neem rechtstreeks contact op met uw dossierbehandelaar (telefonisch of per e-mail). Indien die niet bereikbaar is kan u ons ook contacteren op het algemene e-mailadres (cultureelerfgoed@vlaanderen.be) of telefoonnummer (02 553 68 42).

Ondersteuning (telefonisch of per mail) is enkel beschikbaar tijdens de kantooruren (9u-17u). We raden organisaties daarom aan om niet tot het allerlaatste moment te wachten voor het indienen van hun aanvraag.

Enkele aandachtspunten

  • Besteed voldoende aandacht aan de registratie: de gegevens bij die registratie zijn erg belangrijk voor een goed verloop van de aanvraag.
  • Alle communicatie over de aanvraag verloopt digitaal, met uitzondering van het toezenden van de activeringscode die wordt verzonden naar de inrichtende macht. Alle meldingen die vanuit KIOSK per e-mail verstuurd worden zijn gericht aan de persoon die zich registreert als hoofdgebruiker voor een organisatie.
  • Organisaties die deel uitmaken van een grotere structuur registreren zich als ‘organisatie met inrichtende macht’. Dit zorgt ervoor dat een stedelijk museum zich kan registreren als museum (en niet als de stad) en een eigen hoofdgebruiker kan opgeven. Meer informatie hierover is te vinden de algemene FAQ bij KIOSK.

Meer info voor cultureel erfgoed

Meer informatie over het aanvragen van projectsubsidies vindt u in de richtlijnen (pdf).

Opgelet: vanaf dit najaar vraagt u ook projectsubsidies cultureel erfgoed aan via KIOSK. Om u een idee te geven van de invulvelden en tabbladen in het systeem, maakte het departement Cultuur, Jeugd en Media vragenlijsten op. Die vragenlijsten zijn een voorbeeld van de velden die in KIOSK zullen komen. Gebruik die documenten niet voor uw subsidieaanvraag. 

Tegen 1 oktober worden aanvragen voor de inhaalbeweging digitale collectieregistratie bij collectiebeherende cultureel-erfgoedorganisaties (vragenlijst) verwacht. Meer info over de subsidielijn.

Tegen 15 oktober worden aanvragen voor de landelijke en internationale projecten (vragenlijst) en voor projecten die cofinanciering vereisen (vragenlijst), verwacht. Meer info over landelijke en internationale projecten of en projecten die cofinanciering vereisen

 


Meer info voor kunsten

 

Als bij het opstellen van uw subsidieaanvraag niet alles duidelijk is, dan kan u contact opnemen met het Departement CJM door te mailen vanuit de KIOSK-applicatie via de knop ‘contacteer ons’. Vermeld daarbij het dossier-ID en de naam van de persoon of organisatie die u vertegenwoordigt in de onderwerpsregel.

 

Aanvullend: schrijf je via Kunstenpunt in op de infosessies en workshops over het Kunstendecreet en lees praktische informatie in een online praktijkgids. Hebt u nog meer informatie nodig om uw aanvraag te situeren binnen de mogelijkheden van het Kunstendecreet, dan kunt u bij Kunstenpunt ook terecht via e-mail en telefoon. Let op: maatwerk zoals aanvraagdossiers nalezen, begrotingen maken, contracten of statuten opstellen, behoren niet tot de opdracht van het steunpunt.