Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Online aanvragen

U kunt via de webapplicatie KIOSK online subsidies aanvragen binnen het Kunstendecreet en het Cultureelerfgoeddecreet van 24 februari 2017.


Cultureel Erfgoed

KIOSK vraagt om enkele verplichte bijlagen op te laden.

Meer info over het gebruik van deze webapplicatie vindt u in de handleiding KIOSK (28.08 kB). We raden alle organisaties aan om de handleiding en de veelgestelde vragen door te nemen vooraleer de aanvraag in te vullen in KIOSK:

Wie na het lezen van de veelgestelde vragen en de handleiding nog vragen heeft over KIOSK of over de erfgoedronde 2019-2023 kan contact opnemen met het departement CJM. Dit kan op verschillende manieren:

  • mailen vanuit de KIOSK-applicatie via de knop ‘contacteer ons’. Vermeld daarbij het dossier-ID en de naam van de persoon of organisatie die u vertegenwoordigt in de onderwerpsregel;
  • rechtstreeks contact opnemen met uw dossierbehandelaar (telefonisch of per e-mail). Indien deze niet bereikbaar is kunt u ons ook contacteren op het algemene e-mailadres (cultureelerfgoed@vlaanderen.be) of telefoonnummer (02 553 68 68) van de afdeling cultureel erfgoed;
  • begin oktober organiseert het departement CJM zitdagen in de Vlaamse Administratieve Centra van Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Leuven en in het Arenberggebouw in Brussel. Op die zitdagen worden organisaties individueel ontvangen in blokken van een half uur.

Let op: ondersteuning (telefonisch of per mail) is enkel beschikbaar tijdens de kantooruren (9u-17u). We raden organisaties daarom aan om niet tot het allerlaatste moment te wachten voor het indienen van hun aanvraag.

Zitdagen KIOSK

Organisaties kunnen op de zitdagen vragen stellen met betrekking tot de ondersteuning van hun online aanvraag via KIOSK.

Belangrijk daarbij is:

  • u bezorgt ons op voorhand uw vragen/bezorgdheden zodat we u ter plekke zo goed mogelijk kunnen helpen. Dat kan u via cultureelerfgoed@vlaanderen.be met de vermelding KIOSK zitdag plaats datum uur (bv. KIOSK zitdag Gent 4 oktober 10-10.30).
  • u heeft de afspraak die u boekt, volgens het principe ‘wie eerst komt, maalt eerst’.
  • onthoud zowel de vergaderzaal waar u moet zijn, als uw uur van afspraak.

Inschrijven voor 2 oktober 2017:

Plaats

Gebouw en zaal

Datum (10-16u)

Inschrijven

Antwerpen

VAC Anna Bijns (zaal 15.03 Breugel)

6 en 13 oktober

Inschrijven

Brugge

VAC Jacob van Maerlant (zaal 0D22 Damma)

5 en 12 oktober

 

Inschrijven

Brussel

Arenberggebouw (zaal 2C3)

6 en 12 oktober

Inschrijven

Gent

VAC Virginie Loveling (zaal 14.10 Louis Minard)

4 en 9 oktober

Inschrijven

Hasselt

VAC Hendrik Van Veldeke (zaal 1a12)

6 oktober

Inschrijven

Leuven

VAC Dirk Bouts (zaal V03)

6 en 13 oktober

Inschrijven

 

 


Kunsten

Meer info over het gebruik van deze webapplicatie vindt u in de presentatie (prezi), in de handleiding KIOSK (pdf) / Manual KIOSK in English (pdf) en in de rubriek Vragen over KIOSK.

 

Als bij het opstellen van uw subsidieaanvraag niet alles duidelijk is, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Kunsten. U kunt uw vragen hierover stellen via het contactformulier in KIOSK of via kiosk@vlaanderen.be. Gelieve daarbij het dossier-ID en de naam van de persoon of organisatie die u vertegenwoordigt in de onderwerpsregel te vermelden. Neem zeker ook de veelgestelde vragen op deze website eens door.

 

Schrijf je via Kunstenpunt in op de infosessies en workshops over het Kunstendecreet en lees praktische informatie in een online praktijkgids. Hebt u nog meer informatie nodig om uw aanvraag te situeren binnen de mogelijkheden van het Kunstendecreet, dan kunt u bij Kunstenpunt ook terecht via e-mail en telefoon. Let op: maatwerk zoals aanvraagdossiers nalezen, begrotingen maken, contracten of statuten opstellen, behoren niet tot de opdracht van het steunpunt.