Uitvoerder van het kunsten-en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

News

Leren in een erfgoedcontext: studiedag voor het onderwijs en de volwasseneneducatie

14.12.2017

2018 wordt het Europees jaar van het cultureel erfgoed. Landcommanderij Alden Biesen organiseert daarom i.s.m. Epos vzw op 16 januari 2018 een studiedag waarop nationale en internationale projectvoorbeelden tonen hoe je via cultureel erfgoed het leren van kinderen, jongeren en volwassenen kan bevorderen.

Overal in Europa – zelfs in het kleinste hoekje vlakbij huis – vind je voorbeelden van roerend, onroerend en immaterieel erfgoed. Monumenten, oude documenten, tradities, liederen, dialecten, enz. zijn uitermate geschikt om uiteenlopende competenties aan te leren, zeker ook in een internationale context.

Erfgoed is leuk, gratis en enorm motiverend voor jong en oud. Het biedt verrassende mogelijkheden voor themaweken en samenwerkingsprojecten. Het geeft kleur aan het schoolse curriculum en het vindt gemakkelijk een plaats in alle vakken en disciplines. Het verbindt mensen en vertelt een uniek verhaal.

Wil jij ook met jouw organisatie meewerken aan dit Europees jaar van het cultureel erfgoed? Wil je graag informatie over de mogelijkheden  om een (internationaal) erfgoedproject op te zetten en hoe het Erasmus+-programma je hierin kan ondersteunen? Schrijf je dan vandaag nog in voor deze studiedag in het inspirerende kader van Alden Biesen.

Op www.alden-biesen.be lees je meer over het programma en hoe je je kan inschrijven.